marți, 22 februarie 2011

Prajitura cu biscuiti

Pentru acest desert trebuie sa multumim Alinei (colega de la conta) care, de ceva timp ne tot spunea ca saptamanal intra in bucatarie (si nu e chiar pasionata) si prepara aceasta prajitura care a dat-o peste cap:)))
Curioase am cerut detalii, am imprumutat reteta  si am incercat si noi... si bine am facut:)
Confirmam ca este delicioasa!

Ingrediente:
(10 portii)

1 l lapte
8 linguri amidon pentru  prajituri
6 pachete zahar vanilat
1 pachet unt/margarina
2-3 pachete biscuiti simpli
13 linguri zahar (eventual brun)
1 lingura cacao
un varf de cutit de sare

 
Se aseaza pe fundul tavii un strat de  biscuiti, unul langa altul (neunsa). 


Se fierbe laptele. O cana din el se
pune de-o parte, in restul de lapte se adauga putina sare, 7 linguri de zahar si plicurile de zahar vanilat.
Intr-un castron se pun 7 linguri de amidon si se desfac cu o cana de lapte. Se amesteca pana se topeste amidonul.
Cand  fierbe laptele se toarna amidonul si se amesteca repede pana se ingroasa. In compozitie se pun 3 sferturi din pachetul de margarina.

Cand totul este incorporat se toarna  compozitia fierbinte peste biscuitii din tava, apoi se aseaza deasupra inca un strat de biscuiti.

Intr-un ibric se pun 6 linguri de zahar, o lingura cu varf de cacao si 250 ml apa. Se pun pe foc si cand fierbe se adauga o lingura varf de amidon dizolvat in apa, apoi restul de margarina rasa sau taiata cubulete.
Compozitia se toarna ca glazura peste stratul de biscuiti si este gata.
Se da la rece si se  consuma cam la 3-4 ore (sa fie patrunsa si rece).


2 comentarii:

  1. foarte buna la gust!dar nu s-a intarit compozitia alba chiar dac-a stat la frigider!oare de ce?

    RăspundețiȘtergere
  2. E excelenta mai ales rece si pe vremea asta merge la fix!Crema alba nu trebuie sa fie tare ci de consistenta smantanei,amidonul ajuta sa devina asa.Ne pare rau ca nu a iesit dar cu siguranta data viitoare va fi perfecta!

    RăspundețiȘtergere