vineri, 25 februarie 2011

Gogosi

Nu am mai facut gogosi de ceva timp si nici nu aveam in plan. Dar pentru ca saptamana trecuta o buna prietena (si foarte pofticioasa) a ''tipat'' ca ea vrea gogosi, ne-am conformat si ne-am  apucat de framantat aluatul.


250 ml apa
70 ml ulei
1 lingurita sare
5-6 linguri zahar
1 esenta de rom
coaja rasa de lamaie si portocala
500 gr faina
1 pachetel drojdie granule (dr. Oetker)

Intr-o cana se pune plicul de drojdie si se toarna putin cate putin 100 ml de lapte caldut.
Separat intr-un castron se amesteca bine apa cu uleiul, esenta de rom si coaja de portocala.
Se adauga sarea, zaharul, faina si amestecul de drojdie la sfarsit.


Se intinde aluatul si se taie cercuri cu ajutorul unei forme sau cu un  pahar.
Se incinge uleiul( aproximativ 3 cani) si se pun la prajit la foc potrivit.

Se scot intr-un bol si se pudreaza imediat cu zahar pudra.

 Se pot servi cu sos de ciocolata sau dulceata.

                                                                   Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu