duminică, 20 februarie 2011

Penne cu bacon şi brânză la cuptor

Cum timpul nu ne permite să stăm prea mult în bucătărie e bine să avem la îndemână şi reţete care se pregătesc rapid.

Ingrediente pentru  4 porţii:

350 gr de penne ( puteti folosi si alt tip de paste)
150 gr de bacon
5 oua
2 linguri de lapte
50 gr de branza telemea
cascaval pentru gratinat
sare si piper

1. Se fierb pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj.
2. Se scurg şi se clătesc cu apă rece. Baconul se rumeneşte într-o lingură de ulei şi se scoate pe o farfurie cu şerveţel că să absoarbă grăsimea.
3. Într-un castron batem ouăle, adăugăm brânză rasă sau tăiată bucăţele mici, laptele, paştele, presarăm sare şi piper după gust (atenţie că baconul şi brânză sunt oricum sărate).
4. Adăugăm în amestec şi baconul rumenit.



5.Se unge o tavă termorezistentă cu unt şi aşezăm amestecul în tavă, se rade caşcaval din abundenţă pe deasupra şi se pune la cuptor pentru 20-25 de minute.

                                                                Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu