Sunt foarte bune simple, cu dulceata sau cu ciocolata si nuci.
Timpul de lucru variaza in functie de cantitatea dorita. Noi am facut 30 de clatite si am avut nevoie de 1h.
Pentru aluat avem nevoie de:
3 oua
2 linguri zahar
100 g unt topit2 linguri zahar
1kg lapte
250 g faina
1 plic zahar vanilat
1 lingura ulei
Intr-un castron adanc se mizeaza ouale cu zaharul, adaugam untul topit si racit, uleiul, faina si apoi laptele putin cate putin.Se amesteca bine. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unei smantani subtiri.
Se toarna cate un polonic din compozitie in tigaia incinsa.
Se prajesc la foc mic.
Se prajesc la foc mic.
Cind incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte.Clatita trebuie intoarsa de pe o parte pe cealalta prin aruncare in aer si prindere inapoi in tigaie, dar pe partea cealalta. Daca nu aveti curaj:D se desprinde usor clatita de tigaie cu un cutit cu lama lata si se intoarce cu grija pe partea cealalta.
Din cind in cind, se amesteca compozitia din castron. Daca se va ingrosa aluatul se poate dilua cu putin lapte sau apa minerala.
Se pot servi cu gem, dulceata sau cu ciocolata si nuci dupa preferinta.
Fata clatitei este cea care este coapta prima data. Acestea sunt coapte perfect, insa ... si lumina naturala lipseste. Incercati sa mai schimbati unghiurile camerei foto ;)
RăspundețiȘtergereO sa schimbam si bucataria Florin:))
RăspundețiȘtergere