Daca iti doresti sa experimentezi ceva nou in bucatarie, atunci nu trebuie sa ratezi urmatoarea reteta. Humusul este un fel de mancare traditionala din Orientul Mijlociu, are la baza nautul si se poate servi cu paina prajita sau lipie. Este foarte bun:)
Ingrediente:
2 conserve de naut( se gaseste cam la orice supermarket)
3 catei de usturoi
ulei de masline (o cescuta)
2 lingurite de pasta tahini (din pacate eu nu am avut si am pus in loc 5 linguri de seminte de susan si a fost ok)
1 lamaie
1/4 de lingurita de seminte de chimen (optional)
sare , piper, boia dulce
Se scurge nautul de zeama din conserva si se clateste cu apa. Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei de masline si se pun cateii de usturoi impreuna cu semintele de susan, lasand sa se prajeasca timp de 2-3 minute.
Amestecam toate ingredientele si le pasam cu blenderul pana obtinem o pasta cu o consistenta cremoasa. Asezam in castron si turnam un strop de ulei de masline peste.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu