luni, 14 februarie 2011

Fasole batuta

Ce prezentare sa-i mai facem?  Cu totii stim cat e de buna! Fasolea batuta poate fi un fel principal in zilele de post, dar poate fi si garnitura pentru zilele de dulce, cand putem s-o mancam impreuna cu niste carnaciori rumeniti sau niste carnita afumata.

Ingrediente:

500 g de fasole alba
4 catei de usturoi
1 morcov
2 cepe mari sau 3 mai mici
2 linguri de pasta de tomate
sare si boia iute

Se alege, se spala si se inmoaie  fasolea in apa rece cu o seara inainte. A doua zi se pune la fiert in apa rece cat s-o acopere, se lasa sa dea in clocot, dupa care se arunca apa si se pune din nou la fiert cu morcovul si putina sare. Se lasa la foc mic timp de 1 ora si jumatate. Se strecoara fasolea  si se trece prin sita.


Dupa ce fasolea s-a racit se paseaza cu mixerul, adaugam  usturoiul pisat, sare si ulei dupa gust. Pasam pana ce devine o pasta fina si cremoasa.
Se caleste ceapa taiata pestisori intr-o tigaie cu ceva ulei, cand a devenit sticloasa se adauga cele 2 linguri de pasta de tomate si boiaua iute si se lasa sa dea in cateva clocote.
Evident, fasolea se serveste cu ceapa prajita deasupra.
E gustoasa atat calda cat si rece si  merge de minune atat cu salata de varza murata, cat si cu muraturi asortate.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu