miercuri, 14 septembrie 2011

Tiramisu cu zmeură

Ne făcea cu ochiul de ceva timp, aşa că duminică am pregătit un tiramisu cu zmeură super, super bun !!!

Ingrediente (6 porţii)
500 gr mascarpone
1 şi 1/2 cană de zmeură
1 pachet 400 gr pişcoturi
3 ouă
1 plic zahăr vanilat sau 1 plic de extract de vanilie
10 linguri de zahăr
300 ml cafea amestecată cu 3-4 linguri amaretto

Se bat albuşurile spumă tare cu 2 linguri de zahăr.
Gălbenuşurile se amestecă cu mascarpone, 5 linguri de zahăr şi vanilia.
Adăugăm spuma de albuşuri şi amestecăm încet.
Zmeura se spală şi se scurge bine de apă, apoi cu o furculiţă o facem pastă.

Într-o tavă dreptunghiulară punem un strat subţire de cremă, apoi aşezăm căte un rând de pişcoturi înmuiate
puţin în cafea, încă un strat de cremă peste care se pun 3 linguri din pasta de zmeură amestecând cu grijă şi în final un rând de pişcoturi.
Deasupra punem restul de cremă şi 3 linguri din pasta de zmeură. Amestecăm uşor şi decorăm cu zmeură şi ciocolată rasă.
Se ţine la frigider 4-5 ore.
                                                                 Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu