Ne făcea cu ochiul de ceva timp, aşa că duminică am pregătit un tiramisu cu zmeură super, super bun !!!
Ingrediente (6 porţii)
500 gr mascarpone
1 şi 1/2 cană de zmeură
1 pachet 400 gr pişcoturi
3 ouă
1 plic zahăr vanilat sau 1 plic de extract de vanilie
10 linguri de zahăr
300 ml cafea amestecată cu 3-4 linguri amaretto
Se bat albuşurile spumă tare cu 2 linguri de zahăr.
Gălbenuşurile se amestecă cu mascarpone, 5 linguri de zahăr şi vanilia.
Adăugăm spuma de albuşuri şi amestecăm încet.
Zmeura se spală şi se scurge bine de apă, apoi cu o furculiţă o facem pastă.
Într-o tavă dreptunghiulară punem un strat subţire de cremă, apoi aşezăm căte un rând de pişcoturi înmuiate
puţin în cafea, încă un strat de cremă peste care se pun 3 linguri din pasta de zmeură amestecând cu grijă şi în final un rând de pişcoturi.
Deasupra punem restul de cremă şi 3 linguri din pasta de zmeură. Amestecăm uşor şi decorăm cu zmeură şi ciocolată rasă.
Se ţine la frigider 4-5 ore.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu