miercuri, 7 septembrie 2011

Păstrăv la tigaie

Nimic nu se compară cu gustul peştelui şi nu ne-am supăra dacă mirosul păstrăvului  ne-ar ''îmbăta'' cât mai des posibil şi asta pentru că ne place, place, place! Vorbim despre un preparat sănătos şi extrem de gustos,  de care nu ne vom sătura niciodată. Şi pentru că avem "pile'' la păstrăvărie:), undeva în Făgăraş, ori de câte ori poftim...păstrăvul ajunge la noi.:) L-am servit cu nişte cartofi la cuptor şi tare bun a fost. Mulţumim Laurei care face posibilă această livrare.

4 păstrăvi (400-500 g bucata)
sare
piper
1 lămâie 
2-3 căţei de usturoi
2-3 linguri pătrunjel mărunţit

Este de preferat să se cumpere păstrăvii curăţaţi, dar în caz că nu e posibil, se curăţă de maţe şi se spală bine.
Într-un mojar pisăm usturoiul împreună cu pătrunjelul şi adăugăm uleiul.
Se condimentează, se unge cu pasta de pătrunjel şi usturoi şi se frige într-o tigaie de teflon încinsă bine.
Se întorc o singură dată cu grijă. Îi ţinem aproximativ 7-8  minute pe fiecare parte, în funcţie de cât de mari sunt peştii.
                                                                      Poftă bună!
Photos by Cornelia Gaie

2 comentarii:

  1. ...cred ca ai uitat sa/mi multumesti si mie, cel cu "pilele" la pastravaria din Dejani, de langa Fagaras si care a curatat si congelat pastravii! ma bucur ca ti/au placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur ca nu..multumim tata lu'Laura:), multumim foarte mult

    RăspundețiȘtergere