luni, 12 septembrie 2011

Ardei umpluţi

Din categoria mâncărurilor tradiţionale astăzi am ales să vă prezentăm ardei umpluţi !
Simplu de preparat şi foarte gustos.

Ingrediente:
1,200  kg carne tocată de porc cu vită
10-12 ardei mari
1/2 cană de orez
2 cepe potrivite
1 morcov
1 legatură pătrunjel
2 crenguţe de cimbru
2 roşii
1 cană suc de roşii
sare, piper

Spălăm ardeii şi le îndepărtăm capacul cu grijă. Se curăţă bine de seminţe şi îi punem la scurs.
Între timp pregătim umplutura.
Carnea tocată se pune într-un castron mare şi orezul se fierbe pe jumătate cu puţină sare.
Peste carne adăugăm ceapa tăiată mărunt, morcovul dat pe răzătoarea mică, 1 legătură de pătrunjel tocat mărunt, cimbrul, orezul, sarea şi piperul. 
Se omogenizeaza compozitia.
Pregătim o cratiţă în care să încapă ardeii şi începem să îi umplem .Cănd am terminat de umplut şi aşezat ardeii, dăm drumul la cuptor. Se iau roşiile şi le tăiem felii. Se pune câte o felie de roşie deasupra fiecărui ardei.
Înainte de a introduce cratiţa în cuptor  turnăm apă cu grijă până la nivelul capacelor. 
Punem capac şi se lasă să fiarbă aproximativ 1 şi 1/2h.
Cu 20 de minute înainte de a opri focul, punem sucul de rosii. 
Ardeii umpluţi se servesc calzi cu smântână pe deasupra.
                                                              
                                                                    Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu