Reţeta de astăzi este incredibil de gustoasă! Am executat acest orez în urmă cu ceva timp, când am avut nişte invitaţi speciali:) şi s-a bucurat de un mare succes. Nouă ne place tare mult orezul sub orice formă, dar pregătit astfel chiar ne-a dat pe spate::)).
Ingrediente:
300 g orez cu bobul rotund
500 g creveţi
1 ceapă mare
2 căţei de usturoi
1 legătură pătrunjel
1 pahar vin alb demisec
6 linguri ulei de măsline
500 ml supă de peşte sau 1 cub concentrat de peşte
sare, piper, 2 fire de şofran
Dacă nu avem supă de peşte se pune 1 litru de apă la fiert, apoi punem să se dizolve cubul de concentrat de peşte.
Se curăţă usturoiul şi se pune în blender împreună cu 1/2 legătură de pătrunjel şi 6 linguri de ulei de măsline, apoi se mixează. Într-o cratiţă punem 2-3 linguri din amestecul obţinut şi adăugăm ceapa tocată mărunt, amestecând din când în când, până când ceapa începe să se înmoaie. Se adaugă orezul şi mărim flacăra pentru a se căli puţin orezul pănă devine translucid. Se toarnă paharul de vin şi amestecăm. După ce vinul s-a evaporat, punem câte o cană de supă de peşte şi amestecăm, adăugând câte puţin din supă .Condimentăm cu sare, piper, şofran. Când orezul a devenit cremos şi bobul este făcut adăugăm 2 linguri de unt şi creveţii pe care i-am tras în tigaie în 2 linguri de ulei, apoi oprim focul, presărăm pătrunjel tocat şi lăsăm cratiţa acoperită pentru 5 minute. După care servim imediat cu parmezan proaspăt ras pe deasupra.
arata delicios:D, yummy ce pofta mi-ati facut:)
RăspundețiȘtergeremultumim:)....pofta se poate potoli doar pregatind:D
RăspundețiȘtergere