duminică, 13 martie 2011

Focaccia

Focaccia este nelipsita din meniurile italienesti, are aspect de pizza si se poate pregati cu diverse arome. Noi am ales varianta cu oregano. Se poate servi simpla, cu bucatele de branza si rosii uscate sau in multe alte combinatii. :)

Ingrediente: (pentru 2 tavi de aragaz)

Aluat:
500 gr faina
1 plic drojdie uscata
2-3 linguri ulei de masline
1 lingurita de sare
200 ml apa calduta

Pentru sos:
1 capatana de usturoi
1/2 cana ulei de masline

Se dizolva drojdia in apa calduta, se pune faina, uleiul si sarea si se amesteca bine pana obtinem un aluat omogen si elastic.
Se lasa sa creasca 40 de minute la loc cald.
Intre timp curatam usturoiul si il punem intr-un vas mai inalt. Adaugam jumatate de cana de ulei de masline si facem un sos cu ajutorul unui  blender.
Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie subtire si se pune in tava presarata cu faina.
Cu o lingura ungem bine foaia de aluat din tava si presaram oregano pe deasupra.

 Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se lasa aproximativ 20 de minute.
                                                                       Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu