Brownie este o prajitura care iti doresti sa nu se termine niciodata:D
Negresa (brownie) este cea mai populara prajitura a Statelor Unite. De-a lungul timpului a cunoscut multiple forme si ingrediente, dar de baza a ramas desigur negresa cu ciocolata si nuci sau alune...este si preferata noastra -nici o saptamana fara brownie. Merge foarte bine dimineata, la pranza sau seara:)) la cafea, ceai sau lapte.
Ingrediente:
- 150 gr de unt
- 200 gr de ciocolata taiata in bucatele mici
- 4 oua mici
- 150 gr de zahar
- 150 gr de faina
- 200 gr de ciocolata taiata in bucatele mici
- 4 oua mici
- 150 gr de zahar
- 150 gr de faina
-1 lingura cacao
-1 lingurita de esenta de vanilie (sau 1 pliculet de zahar vanilat)
- 50 gr alune,nuci,fulgi de migdal, etc (optional)
-1 lingurita de esenta de vanilie (sau 1 pliculet de zahar vanilat)
- 50 gr alune,nuci,fulgi de migdal, etc (optional)
1. Se topeste untul la foc mediu intr-o craticioara.
2. Dupa ce se duce spuma, dam focul la minim si adaugam bucatelele de ciocolata si amestecam pana se topesc complet.
3. Luam vasul de pe foc dupa care adaugam cacaoa si amestecam pana se incorporeaza total.
6. Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35 de minute.
7. Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca complet
7. Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca complet
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu