marți, 13 septembrie 2011

Saramură de pui

Această saramură, pe lângă faptul că este gustoasă, are şi o poveste amuzantă. Pe scurt:  am folosit la prepararea ei şi ardei roşu care, la momentul cumpărării, am crezut că e iute în limite rezonabile. După ce l-am copt puţin, l-am lăsat la răcit şi am început să curăţăm....nimic ciudat până aici. L-am tăiat fâşii-fâsii şi de aici a început nebunia! La un moment dat, am simţit o arsură în gât şi în acelaşi timp am început să tuşim groaznic. Ziceai că a luat ceva foc lângă noi, v-aţi dat seama...ardeiul era al naibii de iute.


Ingrediente:
2 pulpe de pui
2 roşii coapte
1 ardei roşu copt
3 căţei de usturoi
1/2 jumătate de ardei iute copt
1/2 legatură de pătrunjel
sare, piper

Pulpele de pui se spală bine şi se dau cu sare şi piper.
Se frig pe grătarul încins aproximativ 40 de minute.
Între timp se pun la fiert 2 căni de apă. Într-un castron punem roşiile curăţate de pieliţe şi tocate mărunt împreună cu ardeii curăţaţi şi tocaţi mărunt.
Când apa este fiartă, adăugăm amestecul din castron şi pulpele de pui. Lăsăm să fiarbă 5 minute. Se serveşte cu mămăliguţă.
                                                                   Poftă bună!

luni, 12 septembrie 2011

Ardei umpluţi

Din categoria mâncărurilor tradiţionale astăzi am ales să vă prezentăm ardei umpluţi !
Simplu de preparat şi foarte gustos.

Ingrediente:
1,200  kg carne tocată de porc cu vită
10-12 ardei mari
1/2 cană de orez
2 cepe potrivite
1 morcov
1 legatură pătrunjel
2 crenguţe de cimbru
2 roşii
1 cană suc de roşii
sare, piper

Spălăm ardeii şi le îndepărtăm capacul cu grijă. Se curăţă bine de seminţe şi îi punem la scurs.
Între timp pregătim umplutura.
Carnea tocată se pune într-un castron mare şi orezul se fierbe pe jumătate cu puţină sare.
Peste carne adăugăm ceapa tăiată mărunt, morcovul dat pe răzătoarea mică, 1 legătură de pătrunjel tocat mărunt, cimbrul, orezul, sarea şi piperul. 
Se omogenizeaza compozitia.
Pregătim o cratiţă în care să încapă ardeii şi începem să îi umplem .Cănd am terminat de umplut şi aşezat ardeii, dăm drumul la cuptor. Se iau roşiile şi le tăiem felii. Se pune câte o felie de roşie deasupra fiecărui ardei.
Înainte de a introduce cratiţa în cuptor  turnăm apă cu grijă până la nivelul capacelor. 
Punem capac şi se lasă să fiarbă aproximativ 1 şi 1/2h.
Cu 20 de minute înainte de a opri focul, punem sucul de rosii. 
Ardeii umpluţi se servesc calzi cu smântână pe deasupra.
                                                              
                                                                    Poftă bună!

duminică, 11 septembrie 2011

Sisters' Kitchen la Mic dejun de Bucuresti


"Cum arată o dimineaţă obişnuită pentru tine? Pentru noi, începe întotdeauna cu un mic dejun delicios. Brioşe, o cafea fierbinte, un bol de cereale sau un munte de clătite, toate acestea ar trebui să definească începutul zilei pentru  fiecare dintre noi.

Pe 1 octombrie, ne trezim de dimineaţă şi-ţi pregătim cel mai bun mic dejun din lume. Blogurile culinare care te ademenesc în fiecare zi cu cele mai savuroase fotografii trec acum din online in… Home Mătăsari.

Bucătarul nu se dezbracă de secrete de data aceasta, ci de reţetele pentru ciorbe, sosuri şi fripturi. Îi provocăm la pregătirea unui… mic dejun de Bucureşti.  Te trezim pe la 9, chiar dacă e sâmbătă. Dar asta numai ca sa ajungi sa iei micul dejun la ora 10 
împreună cu noi."

Vă aşteptăm cu drag pe toţi cei care vor să ne revadă, dar şi pe cei care vor să ne cunoască:) .

joi, 8 septembrie 2011

Tocană de caracatiţă

Ne era tare dor de o masă în familie cum numai noi ştim să facem:))! Pentru că a fost perioada concediilor nu am mai apucat să ne vedem o perioadă, dar acum ne-am luat revanşa:).
Cel mai mult ne-a bucurat surpriza de la big brother Daniel, care ne-a adus o caracatiţă de 2 kg. Cam asta s-a întâmplat duminică, când am pregătit câteva feluri de mâncare delicioase.

Ingrediente:
1 şi 1/2 kg de caracatiţă
1 foaie de dafin
sare, piper, boia
2 cepe mici
2 căţei de usturoi
1-2 fire de cimbru
4-5 linguri ulei de măsline
1/2 pahar de apă


Caracatiţa se spală, se taie bucăţi mai mari şi se pune într-un vas termorezistent. Adăugăm mirodenile, uleiul de măsline şi introducem vasul în cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 2 ore.

                                                                 Poftă bună!

miercuri, 7 septembrie 2011

Păstrăv la tigaie

Nimic nu se compară cu gustul peştelui şi nu ne-am supăra dacă mirosul păstrăvului  ne-ar ''îmbăta'' cât mai des posibil şi asta pentru că ne place, place, place! Vorbim despre un preparat sănătos şi extrem de gustos,  de care nu ne vom sătura niciodată. Şi pentru că avem "pile'' la păstrăvărie:), undeva în Făgăraş, ori de câte ori poftim...păstrăvul ajunge la noi.:) L-am servit cu nişte cartofi la cuptor şi tare bun a fost. Mulţumim Laurei care face posibilă această livrare.

4 păstrăvi (400-500 g bucata)
sare
piper
1 lămâie 
2-3 căţei de usturoi
2-3 linguri pătrunjel mărunţit

Este de preferat să se cumpere păstrăvii curăţaţi, dar în caz că nu e posibil, se curăţă de maţe şi se spală bine.
Într-un mojar pisăm usturoiul împreună cu pătrunjelul şi adăugăm uleiul.
Se condimentează, se unge cu pasta de pătrunjel şi usturoi şi se frige într-o tigaie de teflon încinsă bine.
Se întorc o singură dată cu grijă. Îi ţinem aproximativ 7-8  minute pe fiecare parte, în funcţie de cât de mari sunt peştii.
                                                                      Poftă bună!
Photos by Cornelia Gaie

marți, 6 septembrie 2011

Orez cu creveţi

Reţeta de astăzi este incredibil de gustoasă! Am executat acest orez în urmă cu ceva timp, când am avut nişte invitaţi speciali:) şi s-a bucurat de un mare succes. Nouă ne place tare mult orezul sub orice formă, dar pregătit astfel chiar ne-a dat pe spate::)).

Ingrediente:
300 g orez cu bobul rotund
500 g creveţi
1 ceapă mare
2 căţei de usturoi
1 legătură pătrunjel
1 pahar vin alb demisec
6 linguri ulei de măsline
500 ml supă de peşte sau 1 cub concentrat de peşte
sare, piper, 2 fire de şofran

Dacă nu avem supă de peşte se pune 1 litru de apă la fiert, apoi punem să se dizolve cubul de concentrat de peşte.
Se curăţă usturoiul şi se pune în blender împreună cu 1/2 legătură de pătrunjel şi 6 linguri de ulei de măsline, apoi se mixează. Într-o cratiţă punem 2-3 linguri din amestecul obţinut şi adăugăm ceapa tocată mărunt, amestecând din când în când, până când ceapa începe să se înmoaie. Se adaugă orezul şi mărim flacăra pentru a se căli puţin orezul pănă devine translucid. Se toarnă paharul de vin şi amestecăm. După ce vinul s-a evaporat,  punem câte o cană de supă de peşte şi amestecăm, adăugând câte puţin din supă .Condimentăm cu sare, piper, şofran. Când orezul a devenit cremos şi bobul este făcut adăugăm 2 linguri de unt şi creveţii pe care i-am tras în tigaie în 2 linguri de ulei, apoi oprim focul, presărăm pătrunjel tocat şi lăsăm cratiţa acoperită pentru 5 minute. După care servim imediat cu parmezan proaspăt ras pe deasupra.


luni, 5 septembrie 2011

Cremă de linte

Pentru astăzi am pregătit o cremă care ne place foarte mult şi este foarte apreciată de către cei care au avut ocazia să guste din ea. Noi recomandăm această reţetă pentru că se prepară uşor şi este foarte sănătoasă.
Lintea este o leguminoasă plină de proteine, carbohidraţi şi fibre.


Ingrediente (6 porţii)
150 g linte verde
1 ceapă mică
1/2 morcov
1 căţel usturoi
1 foaie de dafin
sare
piper
2 linguri ulei de măsline


Lintea se pune la fiert împreună cu ceapa, morcovul şi foaia de dafin. Când lintea şi legumele au fiert, se dă vasul deoparte şi se scurge apa. Se pun în vasul blenderului, adaugând sare, piper şi ulei de măsline. Se pasează până obţinem o cremă, nu foarte fină. Se pune la rece şi se serveşte cu pâine prajită.

                                                                Poftă bună!

sâmbătă, 3 septembrie 2011

Mic dejun de vacanţă

Azi ne-am trezit cu gândul la dimineţile petrecute în vacanţă, în Spania♥! Neavând mult timp la dispoziţie şi nici foarte multe resurse, nu a fost greu să ne decidem în privinţa micului dejun: pâine prăjită cu pastă de măsline adusă din Spania şi cu roşii cherry din grădina unei bune prietene(se ştie ea care).:)

                               Să aveţi o zi minunată!(ca de vacanţă:))

vineri, 2 septembrie 2011

Frigănele

Cum poţi avea un mic dejun delicios fără să petreci prea mult timp în bucătărie? Ei bine, Da, am făcut frigănele! Şi nu am dat în mintea copiilor doar că nu am mai mâncat de când eram mici...şi să tot fie vreo câţiva ani buni de atunci:)). Ştim doar că aşa repede cum le-am făcut aşa au şi dispărut.


Ingrediente (2 porţii)
1/5 jumătate de lapte
2 linguri de zahăr
2 ouă
4 felii de pâine
50 g unt
zahăr brun

Se pune într-un castron laptele şi în alt castron se pun ouăle bătute. Feliile de pâine se înmoaie în lapte, se dau prin oul bătut şi se pun într-o tigaie cu untul la prăjit, până se rumenesc.
Se pudrează cu zăhar brun.
                                                                Poftă bună!
Photos by Cornelia Gaie

joi, 1 septembrie 2011

Prăjitură cu mere

Din categoria '' ai mere şi nu ştii ce să faci cu ele'' am pregătit această prăjitură răcoritoare cu mere. Reţeta o ştim de la ''mama pancakes-urilor'', o bună prietenă care din când în când mai experimentează şi alte deserturi.....şi bine face:).
Ingrediente (15 porţii)
10 mere potrivite
5 ouă
10 linguri zahăr
11 linguri făină
10 linguri apă

Aşezăm în tavă o cană de zahăr cu 100 g unt şi dăm la foc potrivit până se topeşte.
 Adăugăm merele în tavă şi dăm la cuptor 20 de minute până se înmoaie merele.
Separăm gălbenuşurile de albuş.
Separat se bat albuşurile cu 10 linguri de apă până se întăresc.
Când sunt gata, se adaugă zahărul şi se mixează până se topeşte.
Adăugăm gălbenuşurile ,unul câte unul şi amestecăm încet cu o lingură de lemn.
La sfârşit încorporăm făina şi amestecăm foarte bine.
Aşezăm compoziţia peste mere şi dăm la cuptor 40 de minute.
Lasăm să se racească şi intoarcem pe o tavă prăjitura.
Se serveşte rece, simplă sau cu îngheţată de vanilie .