sâmbătă, 2 aprilie 2011

Tigaie picantă

Dacă vă plac ficăţeii, atunci nu trebuie să rataţi reţeta de astăzi. Ficăţeii de pui, bine preparaţi sunt fragezi şi delicioşi. Pe lângă ingredientele enumerate mai jos, noi am adăugat inimioare de pui şi pipote.

Ingrediente:

500-600 gr ficăţei de pui
1 ceapă
100 gr bacon
1 lingură oţet balsamic
2 linguri ulei de măsline
1/4 pahar vin alb
un vârf de ardei iute uscat şi tocat mărunt
sare, piper, boia
pătrunjel

1. Ficăţeii se curăţă de pieliţe, fiere şi se spală. Baconul se taie fâşii.


2. Într-o tigaie adâncă punem la călit ceapa împreună cu bacon-ul tăiate mărunt, apoi adăugăm ficăţeii.
3. Se sotează la foc iute timp de 3-4 minute amestecând din când în când. Adăugăm condimentele, ardeiul, oţetul balsamic şi lăsăm să se evapore, caramelizând astfel sosul. Se pune vinul şi lăsăm încă 3-4 minute.
4. Presărăm pătrunjel verde pe deasupra şi se serveşte cu garnitură de piure sau orez.

 
                                                              Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu