Duminica trecută am avut invitati la masă doi prieteni dragi.Am ales să gătim paste fiind un fel de mancare preferat şi de noi si de ei:). O retetă simplă şi delicioasă , ideală pentru o masă cu prietenii şi nu numai:)
Ingrediente:
400 gr paste
300 gr ciuperci
250-300 gr piept de pui
2 fire de ceapă verde
2 fire de usturoi verde
1/2 pahar vin alb
1 conservă pulpă de roşii
busuioc proaspat
parmezan ras
sare, piper
Puneti la fiert, intr-o oală mare 3 litri de apă cu sare. Cand clocloteşte, puneti pastele in apă şi lasati-le să fiarbă 9 minute. Scurgeti-le, treceti printr-un jet de apă rece si puneti-le deoparte.
Se taie pieptul de pui cubulete, se spală si se toacă mă runt ceapa si usturoiul verde. Curătăm ciupercile, le spălăm şi apoi le tăiem feliute.
Intr-o tigaie adancă punem 2 linguri ulei de măsline şi călim ceapa, usturoiul si ciupercile timp de 7-8 minute, după care adăugăm vinul.
Lăsăm să se evapore şi punem bucătile de pui.
Se căleşte la foc rapid timp de 5-6 minute, după care adaugăm roşiile.
Se lasă compozitia la fiert timp de 10 minute, la foc moderat, apoi micşorăm flacăra, punem sare, piper şi 4-5 frunze de busuioc măruntit.
Mai adaugăm 1/2 pahar de apă in caz ca sosul a scăzut prea mult şi lăsăm să mai fiarbă incă 4-5 minute. Se adaugă pastele si amestecăm, lasănd tigaia pe foc incă 2 minute. Se pune in farfurii si se presară parmezan ras si putin busuioc.
Poftă bună!
Bafta!
RăspundețiȘtergereSa ne arati cum a iesit:)