vineri, 1 aprilie 2011

Brioşe cu ciocolată şi vişine

Ne place ciocolata, dar ne plac şi vişinele şi atunci ne-am gândit că bune ar fi nişte brioşe cu multă ciocolată:). Au un gust aparte şi sunt excelente la ceai sau la cafea.
Sunt adevărate delicii, potrivite pentu orice ocazie. Se poate folosi orice tip de ciocolată, atât neagră cât şi cu lapte.
Dacă vreţi să vă potoliţi pofta de ciocolată nu mai staţi pe gânduri:D

Ingrediente (20 bucăţi)
250 gr ciocolată  menaj
400 făină
1 lingură praf de copt
55 gr cacao
100 gr zahăr fin
2 ouă
2 lingurite esenţa vanilie sau zahăr vanilat
6 linguri ulei floarea soarelui
375 ml lapte
200 gr ciocolată tocată in bucăţi mici
o cana de visine

1. Topim ciocolata la bain-marie.  

2. Întru-un bol mediu  amestecăm făina, praful de copt şi cacaoa, apoi adăugăm zahărul şi cele doua ouă.
 

3. Întru-un alt bol punem esenţa de vanilie, uleiul şi laptele.
Ciocolata topită se incorporează în amestecul cu făină şi se adăugă bucăţile de ciocolată.

Nu se bate, doar se amestecă puţin.
4. Se toarnă din compoziţie în hârtiile speciale puse într-o tavă. Se adaugă şi vişinele în fiecare formă.

Se coc 20-25 minute .
Poftă bună!

4 comentarii: