Verdeturile proaspete ne aduc pe masa toata prospetimea primaverii. Leurda are o aroma usoara de usturoi, se poate folosi in stare proaspata in salate, sau gatita sub forma de piureuri, supe, creme.
Ingrediente:
4 oua
4 legaturi leurda
3 fire ceapa verde
2 linguri telemea rasa
2 linguri lapte
sare, piper
2 linguri ulei
Se spala leurda si se opareste cca 5 minute.
Se trece prin jet de apa rece, se lasa sa se scurga si se toaca. Se toaca ceapa verde si se caleste intr-o lingura de ulei. Adaugam leurda tocata, sarea si piperul.
Intr-un castron batem ouale impreuna cu cele 2 linguri de lapte si telemeaua.
Se face o omleta, intindeti pe deasupra un strat de leurda si rulati.
Aveti grija sa nu puneti prea multa umplutura asa cum am facut noi ::))
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu