miercuri, 27 aprilie 2011

Rosti

Rosti este o  reţetă originară din Elveţia, fiind una dintre cele mai cunoscute reţete elveţiene. Sunt multe variante, dar am ales una simplă care ne-a plăcut foarte mult. Se poate servi alături de friptură sau salată.


Ingrediente pentru 4 bucăţi potrivite:
2 cartofi potriviţi
1 ou
2 căţei de usturoi sau dacă aveţi 2 fire de usturoi verde
sare
piper
2 linguri de unt
2 linguri ulei de măsline

1. Cartofii îi spălăm şi îi punem la fiert.
2. După ce apa a dat în clocot mai lăsăm înca 10 minute şi oprim focul. Se scurg de apă şi lăsăm să se răcească bine pentru a fi mai uşor de dat pe răzătoare.
3. Când s-au răcit, se curăţă şi se dau pe răzătoarea cu găuri mari, după care adăugăm oul bătut, sarea, piperul şi usturoiul pisat.


4. Se amestecă cu grijă.
5. Într-o tigaie Încinsă se pun untul şi uleiul, după care luăm cu o lingură din compoziţie şi punem grămăjoare în tigaie, presănd uşor cu o spatulă.


7. Se prăjesc câte 2-3 minute pe fiecare parte. Se scot pe un prosop de hârtie.

8. Se servesc calde.
                                                                       Poftă bună!                 
.
                                                                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu