Din seria ''ce mai avem prin congelator'', am făcut o salată de ardei copţi care a ieşit extraordinară:)
Ingrediente:
10 ardei (proaspeţi, in caz că e sezon)
ulei de masline, oteţ balsamic
sare
Se aleg ardeii, (ideal este să fie cât mai graşi şi drepţi -să se poată coace uniform). Se pun la copt pe o plită incinsă, pusă pe aragaz la foc mediu. Se întorc pe toate părţile, pentru a se coace uniform. Se pun într-un castron, se presară cu sare şi se lasă acoperiţi până se răcesc ( aproximativ 20 minute).
Apoi, se curăţă ardeii de coajă (fără a se spăla deoarece işi vor pierde din gustul de copt care ştiţi foarte bine cât este de bun:) şi se aşează într-un castron.
Separat se prepară un sos din ulei de măsline, sare şi oţet balsamic care se toarnă peste ardeii din castron.
Noi am pus pe deasupra şi câteva feliuţe de usturoi. Un deliciu!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu