luni, 25 aprilie 2011

Cozonac cu nuca

Hristos a Inviat! Speram ca ati  petrecut frumos prima zi de Paste. Noi am fost plecate si nu am avut timp sa postam reteta primului nostru cozonac:)). Aceasta reteta o avem de la  mama lui Robi care toata ziua prajitureste cate ceva:). E usor de facut si e delicios!

Ingrediente:
500 gr faina
1 ou
210 ml lapte caldut
80 gr unt moale
1 plic de drojdie uscata
80 gr zahar
coaja rasa de lamaie
1 esenta rom
1 esenta vanilie

Pentru umplutura:
4 linguri cacao
2 albusuri batute spuma
1 cana nuca macinata

Pentru uns cozonacul:
1 ou batut

Intr-un castron mare punem faina, drojdia si zaharul si amestecam bine.
Adaugam laptele caldut, oul batut, untul moale, coaja rasa de 1 lamaie si esentele.
Amestecam bine cu o lingura de lemn, pana cand aluatul are o consistenta potrivita, sa nu fie nici prea moale, nici compact.
Se ung mainile cu ulei si scotem aluatul din castron. Pe masa unsa cu ulei intindem o foaie, iar pe toata suprafata foii se pune un strat uniform de umplutura, dupa care rulam si punem cozonacul intr-o tava unsa cu ulei sau cu hartie de copt.
Cozonacul se lasa sa creasca intr-un loc caldut 1 ora, acoperit cu un prosop. Dam drumul la cuptor. Cand cozonacul a ajuns la nivelul formei se unge cu un ou batut si se introduce la cuptor pentru 45-50 de minute la foc potrivit.
Dupa ce este gata se lasa sa se raceasca in tava.
                                                              Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu