marți, 3 mai 2011

Placinta cu mere si scortisoara

Astazi va propunem o reteta traditionala de placinta cu mere. Nu sunt multe de spus, este o reteta simpla si  e numai buna atunci cand ai chef de o placinta usoara si delicioasa.
Noua ne place foarte mult!!

Aluat:
500 gr faina
1 cana apa calda
jumatate de cana de ulei (floarea-soarelui)
1 ou
1 praf de sare

Umplutura:
1,5 kg mere (10 mere potrivite)
3 linguri zahar
scortisoara


Curatam merele si le dam pe razatoarea mare ...atentie la degete:))
Le punem la calit la foc mic cu zahar si scortisoara, cca 20 minute. Le lasam la racit.
Pregatim aluatul din ingredientele de mai sus.
Tapetam masa cu faina, luam din aluat si intindem o foaie subtire. Punem mere doar in mijloc, pe toata lungimea foii, dupa care rulam si punem in tava unsa cu ulei.
Facem operatia asta de patru ori, atat cat  intra in tava de cuptor. Din aluat va mai ramane pentru inca un rulou  pe care il puteti face ulterior.
Se ung foile cu ulei, se inteapa cu o furculita si dam la cuptor pentru cca 1h.Cat este fierbinte se pudreaza cu zahar pudra.
Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si...pofta buna:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu