Daca planuiesti un gratar cu prietenii, iata o idee  excelenta: hamburgeri facuti in casa. Reteta aceasta este meritul lui Daniel, care a venit cu ideea si pofta de hamburgeri. 
Ingrediente pentru aproximativ 12 hamburgeri:
500 gr pulpa de vitel
500 gr carne de porc, mai impanata
-1 legatura ceapa verde
-2 fire de usturoi verde
-1 legatura de leurda (optional)
-1 mana de patrunjel sau tarhon verde tocat marunt
-1 lingurita pasta de ardei iute
-1 lingura de sos de soia
-1 lingura de ulei
-1/2 pahar de bere
-1 lingurita coriandru
-1 lingurita nucsoara pisata
-sare, piper 
Se amesteca carnea. Coriandrul se piseaza intr-un mojar, se amesteca cu  nucsoara si se adauga la carne impreuna cu sarea, piperul si pasta de  ardei. Intr-o tigaie caliti ceapa taiata marunt, apoi o adaugati la  amestecul de carne. Usturoiul  verde si leurda se taie cat mai marunt, apoi se adauga si ele impreuna cu verdeata.  Amestecati, apoi stropiti cu sosul de soia si berea. Omogenizati  amestecul 2-3 minute pentru a distribui aromele uniform si dati la frigider  minim o ora.
Daca frigeti hamburgerii pe gratarul  bine incins, nu veti avea  nevoie de ulei.
Folositi o spatula pentru a presa bine pe suprafata incinsa,  cam 3-4 minute pe fiecare parte. Carnea trebuie sa fie patrunsa, dar nu  uscata. 





Like!
RăspundețiȘtergeresi gustul este like, like , like:)
RăspundețiȘtergere