marți, 10 mai 2011

Crumble cu mere

Din seria "mai simplu nu se poate" vă prezentăm reţeta unui alt desert delicios. Se poate servi cu îngheţată de vanilie.


Ingrediente:
6 mere potrivite
1 cană de făină
4 linguri de zahăr
1 lingură de scorţişoară
70 gr unt
1 lingură nuci pisate( opţional)
1 lingură fulgi de ovăz (opţional)

1. Într-un castron se pune făina, 3 linguri de zahăr, scorţişoara, nucile, şi 50 gr unt tăiat cubuleţe.


2. Se amestecă ingredientele cu degetele pînă obţinem un aluat sfărâmicios (asemănător pesmetului).


3. Între timp curăţăm merele şi le tăiem pătrăţele ca pentru un piure. Într-o cratiţă punem 20 gr de unt şi 1 lingură de zahăr şi adăugăm merele.


4. Le călim la foc potrivit timp de 5-10 minute. Ungem cu unt o tavă termorezistentă şi punem merele cu tot cu zeamă.


Se acopera merele cu aluatul sfaramicios si presaram fulgi de ovaz.


5. Se introduce în cuptor pentru aproximativ 35 de minute. Aluatul trebuie să aibă o culoare aurie.

                                                                              Enjoy!

2 comentarii:

  1. Arata foarte bine! Nu se poate pune un strat de crumble si pe fundul vasului?

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim Ana:) se poate pune aluat si pe fundul vasului.

    RăspundețiȘtergere