vineri, 13 mai 2011

Paste cu sos rapid de carne

Continuam seria pastelor cu o reteta simpla, la indemana tuturor si foarte gustoasa.

Ingrediente:
1 fir de praz (doar partea alba)
1 ceapa mica
1 morcov potrivit
2 felii de bacon sau sunculita afumata taiate marunt
300 gr piept de pui fara os
parmezan ras
1 cutie de rosii decojite
busuioc proaspat sau daca nu aveti merge si uscat, dar nu va fi la fel de aromat

Pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. Se spala si se curata prazul, ceapa si morcovul. Se pun intr-o tigaie adanca si se calesc in 3-4 linguri de ulei timp de 10-15 minute, dupa care adaugam si baconul sau sunculita.
Intre timp spalam pieptul de pui si il punem in blender, se toaca marunt.
Dupa ce am tocat carnea se pune peste legumele din tigaie si amestecam bine, lasand la foc moderat pentru circa 10 minute.
Desfacem conserva de rosii si o punem peste carne, condimentam cu sare, piper si busuioc si lasam sa fiarba 30 de minute.
Cand sosul este gata, punem pastele si amestecam bine.
Se opreste focul si se pun pastele in farfurie presarand parmezan.
                                                                Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu