marți, 5 aprilie 2011

Trufe de ciocolata

Minunatul desert care urmeaza se face fara mari probleme si in casa. Se prepara foarte usor, dar dureaza ceva mai mult racitul compozitiei...dar merita asteptarea:D. Un dulce tare bun, cu o concentratie mare de ciocolata pentru impatimiti.... ca si pentru noi de altfel:))

Ingrediente: (20 bucati)

170 gr ciocolata menaj
120 ml frisca lichida
40 gr migdale macinate
55 gr unt nesarat
3 linguri rom sau esenta (ce aveti prin casa)
3 linguri cacao

Se topeste ciocolata la bain-marie.
Se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca pana la omogenizare.
Se adauga frisca lichida, romul si migdalele macinate si se amesteca bine.
Compozitia se lasa 2 ore la rece, pana cand se intareste.
Se ia cate o lingurita din compozitie si se modeleaza sub forma de minge sau ceva asemanator:)) in functie de preferinta sau indemanare:).

Se aseaza pe un platou si se lasa la frigider 1 ora, dupa care se scot si se tavalesc prin cacao. Se aseaza fiecare trufa intr-un cosulet de hartie sau orice alta hartie aveti la indemana.


Enjoy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu