joi, 21 aprilie 2011

Cookies cu stafide şi merişoare

Vă invităm la ''american cookies''- un desert foarte bun pe care intenţionăm să il preparăm des, mai ales că pe acest ''topic' există reţete variate, una mai gustoasă ca cealaltă. Delicioasele prăjiturele pregătite în casă sunt excelente lângă o cană  cu lapte sau cafea. Se păstrează foarte bine într-un borcan etanş timp de maxim 10 zile.

120 gr făină
55 gr zahăr brun
50 gr zahăr extrafin
30 gr fulgi ovăz
3 linguri ulei floare soarelui
40 gr stafide
20 gr merişoare
1 ou
2 linguriţe praf de copt
2 linguriţe esenţă vanilie

Intru-un bol se amestecă făina, fulgii de ovăz, praful de copt şi zahărul.
Separat se bate oul cu vanilia.
Adaugăm puţin câte puţin din compoziţie în bolul cu făină şi amestecăm bine.
Punem uleiul şi  amestecăm bine până se desprinde compoziţia de pereţii vasului.
La şfârşit adaugăm stafidele, merişoarele şi amestecăm bine.
Luăm din aluat cu o linguriţă şi punem în tavă, apăsând cu dosul  linguriţei  fiecare fursec.
Se coc cca 12 minute la foc mic.
    Enjoy:)

2 comentarii:

  1. gata. le-am facut, le-am mancat pe jumatate, cu destul ajutor din partea kinder-ului (la mancat evident). F bune, le prefer calde ...
    am sa incerc si varianta cu bucatele de cioco in loc de stafide...pentru adulti evident :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai exista vreo mostra sa vedem?:D
    Si la noi urmeaza varianta cu ciocolata dar si cea cu nuca:))...sa tot intri in bucatarie pt asa
    ceva:)

    RăspundețiȘtergere