marți, 12 aprilie 2011

Tocanita de pui

O reteta  pe care noi o pregatim deseori, pentru ca se gateste rapid si este foarte gustoasa. Speram sa va placa:).

Ingrediente:

700 gr carne de pui (pulpe,piept sau aripioare)
150 ml ulei
6-7 linguri sos de rosii
2 legaturi ceapa verde
2 legaturi usturoi verde
1 legatura patrunjel
sare, piper, boia

Puiul taiat bucati se curata si se spala. Bucatile de pui se condimenteaza si se prajesc pana se rumenesc putin.
Se scot si se pun intr-un vas in care punem cateva servetele, pentru a absorbi uleiul.
Din uleiul in care s-a prajit puiul se iau 2-3 linguri si se pun intr-o cratita in care punem la calit verdeturile (mai   putin patrunjelul).
Lasam sa se caleasca cateva minute si adaugam puiul.
 
Mai lasam  inca 10 minute la foc moderat.
Punem bulionul, jumatate din cantitatea de patrunjel taiat marunt si potrivim de sare si piper. Cand e gata se preasara patrunjel pe deasupra si se serveste simplu, cu piure sau cu ce aveti voi chef :D
                                                                        Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu