vineri, 15 aprilie 2011

Fusilli cu pui si ciuperci

Duminica trecută am avut invitati la masă doi prieteni dragi.Am ales să gătim paste fiind un fel de mancare preferat şi de noi si de ei:). O retetă simplă şi delicioasă , ideală pentru o masă cu prietenii şi nu numai:)

Ingrediente:

400 gr paste
300 gr ciuperci
250-300 gr piept de pui
2 fire de ceapă verde
2 fire de usturoi verde
1/2 pahar vin alb
1 conservă pulpă de roşii
busuioc proaspat
parmezan ras
sare, piper

Puneti la fiert, intr-o oală mare 3 litri  de apă cu sare. Cand clocloteşte, puneti pastele in apă şi lasati-le să fiarbă 9 minute. Scurgeti-le, treceti printr-un jet de apă rece si puneti-le deoparte.
Se taie pieptul de pui cubulete, se spală si se toacă mă runt ceapa si usturoiul verde. Curătăm ciupercile, le spălăm şi apoi le tăiem feliute.

Intr-o tigaie adancă punem 2 linguri ulei de măsline şi călim ceapa, usturoiul si ciupercile timp de 7-8 minute, după care adăugăm vinul.
Lăsăm să se evapore şi punem bucătile de pui.
Se căleşte la foc rapid timp de 5-6 minute, după care adaugăm roşiile.
Se lasă compozitia la fiert timp de 10 minute, la foc moderat, apoi micşorăm flacăra, punem sare, piper şi 4-5 frunze de busuioc măruntit.
Mai adaugăm 1/2 pahar de apă in caz ca sosul a scăzut prea mult şi lăsăm să mai fiarbă incă 4-5 minute. Se adaugă pastele si amestecăm, lasănd tigaia pe foc incă 2 minute. Se pune in farfurii si se presară parmezan ras si putin busuioc.
                                                                          Poftă bună!

2 comentarii: