marți, 11 octombrie 2011

Paste umplute cu ton

Am  pregătit aceste paste în urmă cu ceva timp, când am primit vizita unor bune prietene. Au ieşit excelente, deşi am avut parte de nişte peripeţii în aceea după-amiază:). După cum puteţi observa în poze, pastele s-au cam rupt niţel:) şi asta din cauza faptului că pregăteam cam 3-4 feluri de mâncare şi câteva prajituri.




Ingrediente:
500 g paste cochilie
2 conserve de ton în suc propiu
1 ceapă potrivită
3-4 roşii proaspete sau 1 cană suc de roşii
2 căţei de usturoi
5-6 linguri ulei de măsline
sare, piper


1. Fierbeţi pastele cochilie 10 minute, în apă cu sare şi 1 lingură ulei de măsline.Când sunt gata scurgeţi-le şi treceţi-le printr-un jet de apă rece. Se pun deoparte.
Curăţaţi şi tăiaţi solzişori ceapa şi usturoiul.
Încingeţi 3-4 linguri ulei de măsline într-o tigaie, adăugaţi ceapa şi usturoiul şi căliţi-le timp de 5 minute.
Apoi adăugaţi tonul scurs bine, amestecaţi şi adăugaţi roşiile.
Se lasă timp de 10 minute la foc potrivit, apoi micşoraţi flacăra, săraţi, piperaţi, adăugaţi 1/2 pahar de apă şi lăsaţi preparatul să fiarbă încă 5 -10 minute.
Preîncălziţi cuptorul.
Umpleţi pastele, aşezaţi-le într-o tavă unsă cu unt, acoperiţi-le cu sosul rămas şi puneţi tava la cuptor,
aproximativ 15 minute.
                                                                         Poftă bună!
 Photos by Cornelia Gaie

2 comentarii: