Am pregătit aceste paste în urmă cu ceva timp, când am primit vizita unor bune prietene. Au ieşit excelente, deşi am avut parte de nişte peripeţii în aceea după-amiază:). După cum puteţi observa în poze, pastele s-au cam rupt niţel:) şi asta din cauza faptului că pregăteam cam 3-4 feluri de mâncare şi câteva prajituri.
Ingrediente:
500 g paste cochilie
2 conserve de ton în suc propiu
1 ceapă potrivită
3-4 roşii proaspete sau 1 cană suc de roşii
2 căţei de usturoi
5-6 linguri ulei de măsline
sare, piper
1. Fierbeţi pastele cochilie 10 minute, în apă cu sare şi 1 lingură ulei de măsline.Când sunt gata scurgeţi-le şi treceţi-le printr-un jet de apă rece. Se pun deoparte.
Curăţaţi şi tăiaţi solzişori ceapa şi usturoiul.
Încingeţi 3-4 linguri ulei de măsline într-o tigaie, adăugaţi ceapa şi usturoiul şi căliţi-le timp de 5 minute.
Apoi adăugaţi tonul scurs bine, amestecaţi şi adăugaţi roşiile.
Se lasă timp de 10 minute la foc potrivit, apoi micşoraţi flacăra, săraţi, piperaţi, adăugaţi 1/2 pahar de apă şi lăsaţi preparatul să fiarbă încă 5 -10 minute.
Preîncălziţi cuptorul.
Umpleţi pastele, aşezaţi-le într-o tavă unsă cu unt, acoperiţi-le cu sosul rămas şi puneţi tava la cuptor,
aproximativ 15 minute.
Poftă bună!
Photos by Cornelia Gaie
ador pastele si ador tonul , deci combinatia e perfecta !!!
RăspundețiȘtergere:)asa e....multumim
RăspundețiȘtergere