miercuri, 5 octombrie 2011

Mâncare de praz cu măsline

Ne-am propus să facem o reţetă de sezon, şi cum în piaţă prazul e din belşug, ne-am hotărât să facem mâncare de praz cu măsline. Este o mâncare cu gust dulceag de la praz şi acrişor dacă adăugaţi lămâie. Am făcut-o fără carne, dar pentru cei care doresc pot să adauge atunci când călesc ceapa şi carne de viţel, pui chiar şi iepure. Nouă  ne-a plăcut aşa, sperăm şi vouă:)


Ingrediente:
1,5 kg praz
2 cepe roşii
2 cepe albe
200 g măsline negre
1 legătură mărar
sare, piper,foi de dafin
1 lămâie pentru decor
2 linguri suc de lămâie


1.Se curăţă prazul, se spală apoi se taie în rondele de 2-3 cm. (partea albă)
2. Acestea se opăresc în apă cu sare timp de 5 minute.
3. Ceapa curăţată şi tocată mărunt se căleşte în 5-6 linguri de ulei.
4. Adăugăm prazul şi amestecăm bine. Lăsăm să se călească 5 minute, după care introducem cratiţa în cuptor.
5. Când prazul este aproape gata, punem bulionul şi măslinele.
    Potrivim de sare şi piper.
    6.La sfârşit presărăm un pic de mărar verde.

Un comentariu: