Vă invităm la chiftele marinate! Un fel de mâncare foarte gustos, dar cam încărcat din punct de vedere caloric:)).
Noi le-am servit cu garnitură de piure.Yamiiiii!
Ingrediente:
1 kg carne tocată (amestec porc+vită)
2 cepe potrivite
2 ouă
1 felie franzelă înmuiată în apă
6 căţei de usturoi
700 ml sos de roşii
sare, piper, 5 foi de dafin
1 legătură pătrunjel
1 linguriţă făină
ulei pentru prăjit
1. Carnea tocată se pune într-un castron împreună cu pâinea înmuiată în apă şi apoi bine stoarsă, ceapa tocată mărunt şi călită puţin în 3-4 linguri de ulei.
2. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, 2 ouă, 3 căţei de usturoi pisaţi, sare, piper, după gust şi se amestecă bine.
3. Se formează chifteluţele care se prăjesc pe ambele părţi.
4. Într-o cratiţa punem 3-4 linguri de ulei şi adăugăm 3 căţei de usturoi întregi, îi lasăm 1 minut şi îî scoatem.
5. Turnăm sosul de roşii în cratiţă, adăugăm foile de dafin, sare, piper, 1/4 linguriţă de zahăr şi chifteluţele.
6. Se lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute, după care amestecăm bine făina cu 3-4 linguri de sos şi lăsăm să fiarbă încă 10 minute.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu