Reteta de astazi este o salata clasica de cartofi cu peste afumat. O idee excelenta pentru masa de pranz, mai ales pentru zilele de vara cand preferam preparatele rapide.
Foarte satioasa si extrem de buna!
Foarte satioasa si extrem de buna!
Ingrediente:
260 gr peste afumat (noi am folosit macrou)
7 cartofi potriviti
1 legatura ceapa verde
100 gr masline fara samburi
sare
piper
Pentru maioneza:
1 ou
1 ou
1 cana de ulei floarea soarelui
o lingurita mustar
1 lingurita zeama de lamaie
Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare la foc mic.
Cand au fiert se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.
Se curata ceapa, se taie si se pune in vasul in care vom prepara salata.Se adauga pestele curatat, maslinele, sarea si piperul.Trebuie sa se tina cont ca pestele este sarat:D
Se amesteca cartofii taiati cubulete mici cu ceapa, pestele taiat fasii si maslinele.
Pentru a prepara maioneza se separa albusul de galbenus, adaugand in castronul cu galbenusul 1 lingurita de mustar. Adaugam uleiul putin cate putin amestecand intr-o singura directie ( este esential pentru reusita maionezei). La sfarsit se pune 1 lingurita zeama de lamaie.
Maioneza se pune in castronul cu pestele, cartofii, ceapa si maslinele si se amesteca.
Pofta buna!
Pentru a prepara maioneza se separa albusul de galbenus, adaugand in castronul cu galbenusul 1 lingurita de mustar. Adaugam uleiul putin cate putin amestecand intr-o singura directie ( este esential pentru reusita maionezei). La sfarsit se pune 1 lingurita zeama de lamaie.
Maioneza se pune in castronul cu pestele, cartofii, ceapa si maslinele si se amesteca.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu