miercuri, 25 mai 2011

Ostropel de iepure

Daca s-ar putea ca in fiecare saptamana sa pregatim un fel de mancare, dar sa aiba la baza delicioasa carne de iepure nu ne-am supara deloc pentru ca ne place extrem de mult. Cine nu a gustat niciodata poate nu intelege cat e de gustoasa si usoara. Daca o pregatesti ''conform instructiiunilor'' nu are cum sa dea gres si cum sa nu te faca sa mai ceri si a doua, si a treia oara:)). In cazul nostru profesorul a fost big brother Daniel care ne-a ajutat pas cu pas si rezultatul a fost si de data asta excelent!!!

Ingrediente:
1 iepure (1,5 - 2 kg)
1 carnat condimentat si afumat (sau 150 gr de bacon afumat)
1 pahar de vin alb sec si 1 pahar de apa (sau supa)
4 catei de usturoi
o mana de masline negre
1 ceapa
1 foaie dafin
1 ceasca de passata
 ulei de masline
 boia dulce, sare , piper, rozmarin verde (se poate inlocui cu patrunjel sau cimbru verde)

Iepurele se spala, se indeparteaza organele si se transeaza.
Bucatile de carne se sterg bine de apa, se condimenteaza cu sare, piper si boia.
Intr-o cratita sau o tigaie mai adanca se incalzesc 4 linguri de ulei de masline, se adauga ceapa tocata si se caleste 2 minute. Se adauga carnatul maruntit (sau baconul) si 2 catei de usturoi pisati.
Dupa alte 2 minute, se adauga dafinul si bucatile de iepure si se rumenesc pe toate partile.
Se adauga vinul si se lasa sa se evapore. Apoi se toarna apa (sau supa) si se plaseaza un capac deasupra. Se lasa la foc mic cam 1 ora, pana se fragezeste carnea. Apoi se adauga passata, se potriveste de sare si piper. Se toaca marunt 2 catei de usturoi si se freaca cu sare si o lingura de ulei de masline si se adauga impreuna cu maslinele la ostropel. La sfarsit se presara verdeata tocata. Se serveste cu cartofi de orice fel. Pentru acompaniament se recomanda un vin rosu maturat.
                                                                    Pofta buna!                                                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu