duminică, 1 mai 2011

Ciorba de curcan

O ciorba gustoasa si hranitoare este intotdeauna binevenita:).

Ingrediente:
1,5 kg carne de curcan (aripi, tacamuri sau piept)
1 ceapa potrivita
3 morcovi mari
2 cartofi
1 telina mica
1 mana de ardei gras tocat marunt
1 radacina patrunjel
1 pastarnac
taitei
1 legatura leustean
1/2 legatura patrunjel
800 ml bors
300 ml pulpa de rosii
sare, piper

Carnea se curata, se spala si se pune la fiert cu sare in 5 litri de apa.
Se aduna spuma si se fierbe inca 1 ora. Intr-o tigaie punem la calit timp de 4 minute legumele spalate si taiate marunt sau date pe razatoare.
Se adauga legumele ( mai putin cartofii) si se lasa sa fiarba inca 1 ora. Punem cartofii si ii lasam sa fiarba timp de 30 de minute. Se adauga pulpa de rosii si borsul fiert separat. Potrivim de sare si piper si adaugam taiteii. Lasam sa dea un clocot si oprim focul. Se serveste fierbinte, presarata cu verdeata tocata marunt.
                                                                        Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu