Cine poate rezista unei prajituri cu ciocolata?? Noi nu:))
Desert savuros, simplu de preparat, din ingrediente la indemana. Foarte rapid si potrivit atat ca desert de weekend cat si pentru o aniversare sau orice alt eveniment .
Ingrediente: (10 portii)
340 gr zahar brun
4 oua batute
1 lingurita praf de copt
100 gr alune prajite
1 lingurita esenta vanilie
225 gr unt topit si racit
85 gr cacao neagra
85 gr faina
Se preincalzeste cuptorul.
Se unge cu unt o tava/forma termorezistenta de 1,5 l.
Prajim alunele la foc mic cca 10 min.
Se pun toate ingredientele intr-un bol mare si se bat bine cu o lingura de lemn pana cand se obtine o compozitie omogena.
Se introduce compozitia in forma si se aseaza in mijlocul unei tavi mari de copt.Tava se umple pe jumatate cu apa clocotita si se da la cuptor.
Compozitia se tine la cuptor cca 1h.
Se serveste calda sau rece cu inghetata sau frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu