Fursecurile clasice cu stafide sunt fragede, gustoase şi merg foarte bine după masă, dar şi dimineaţa la ceai sau cafea. La noi în familie, de câte ori pregătim aceste fursecuri simple, dar absolut delicioase...dispar destul de repede:)).
Aluat:
4 ouă
1 cană zahăr
1 cană ulei
2 căni făină
1 vîrf cuţit amoniac stins cu zeama de lămaie
350 g stafide
1 fiola esenta de rom
1. Se amestecă foarte bine cu mixerul ouăle cu zahărul, aproximativ 15 minute, până s-a topit zahărul şi compoziţia s-a albit. Se adaugă apoi uleiul, puţin câte puţin. Se pune amoniacul stins în zeamă de lămâie, esenţa de rom, apoi făină, amestecând tot la mixer. Se adaugă şi stafidele.
2. Pe tava de la aragaz sau oricare altă tavă, neunsă, se pun cu o lingură fursecurile, la distanţă unul de altul. Dacă aveţi hârtie de copt e bine să folosiţi ca să nu staţi de fiecare dată să curăţati tava:)
3. Se coc la foc foarte mic aproximativ 15 minute, până se rumenesc puţin. Noi am copt 5 tăvi.
Într-o tavă sunt în jur de 15-20 de fursecuri în funcţie de mărimea dorită.
Poftă bună!
si dak pun unt in loc de ulei, merge?
RăspundețiȘtergereDaca e ceva si nu iese sa tipi vecina:)
RăspundețiȘtergereMerge si cu unt Ole:)
RăspundețiȘtergeremmm, ce pofta mi-ati facut:), poate imi incerc si eu talentele culinare:P
RăspundețiȘtergerePerfect Irina, noi te ajutam:D
RăspundețiȘtergere