joi, 13 ianuarie 2011

Placinta cu branza sarata

Plăcinta cu branza este buna în orice moment al zilei si nu necesita eforturi mari in prepararea ei. Se poate folosi orice fel de branza, ideal este sa nu fie foarte sărata si suficient de tare cat sa se poată rade.

Aluat:

500 g faina
o cana de apa calda
jumatate de cana de ulei
1 ou
un praf de sare

Umplutura:
1k g de branza nu foarte sarata
2 oua
o cana de lapte la temperatura camerei

Framantam aluatul din ingredientele enumerate mai sus.
Intr-un castron radem branza, adaugam ouale si laptele si amestecam bine pana obtinem o pasta de consistenta maionezei.
Intindem  foile cat putem de subtiri si punem pe mijloc umplutura dupa care rulam si punem in tava. Inainte de a da la cuptor ungem rulourile cu un galbenus de ou.
Se coace la foc potrivit in jur de 45-60 de minute.Se poate servi calda, dar este foarte buna si rece.
   Noi pregatim destul des placinta cu branza sarata fie in tava clasica de cuptor sub forma de rulou, fie in tava de  tarta,  adica asa:

Pofta buna:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu