duminică, 23 ianuarie 2011

Friptura de vrabioara de vitel la cuptor

 O mancare ideala pentru o zi de duminica in familie, usor de preparat si care iti lasa gura apa!

1 bucata de vrabioara (1 kg), sare, piper, cimbru, 1 capatana de usturoi, ulei de masline, 1 ceapa, 1 morcov.

Se rumeneste intr-o tigaie bucata de vrabioara intreaga, in putin ulei, aproximativ 5 minute. Intr-o tava punem morcovul, ceapa si usturoiul taiate bucati maricele si carnea pe care o asezonam cu sare, piper si cimbru.

Se toarna uleiul in care ati rumenit bucata de carne intr-o tava, se pune un pahar de vin alb si se da la cuptorul preincalzit timp de 1 ora si 2o min. Din cand in cand se stropeste carnea cu sosul din tava si se mai adauga vin daca e nevoie.Noi am servit friptura langa un sote de fasole galbena.

                                                                     Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu