sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Penne cu sos pesto rosu

Tuturor ni s-a intamplat  sa ajungem seara acasa si sa nu avem nici cea mai mica idee ce sa mancam, dar nici chef sa iesim la resturant sau sa facem cumparaturi la supermarket. Ei bine, in cazul nostru, un borcan ratacit cu niste rosii uscate si conservate in ulei (se gasesc la carrefour, cora, tcm), ne-a fost de mare ajutor. Acest sos mai este cunoscut si sub numele de pesto sicilian. Se poate utiliza nu doar ca sos pentru paste, ci si pentru a face bruschete siciliene.

10-12  rosii uscate si conservate in ulei, seminte de pin, busuioc proaspat, parmezan, ulei de masline, sare, piper.
Se pun toate ingredientele intr-un blender si se mixeaza, adaugand treptat ulei de masline.
Intr-o cratita se pune sosul obtinut si, in caz ca doriti, se mai dilueaza cu putina apa ( apa in care au fiert pastele este perfecta). Se pune sa fiarba la foc mic.
Cand a dat in clocot se pun repede pastele si se amesteca bine.Se servesc cu parmezan ras pe deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu