vineri, 22 iulie 2011

Salam de biscuiţi

Alt desert clasic care ne aduce aminte de copilarie este salamul de biscuti. Reteta este accesibila si rezultatul delicios.

Ingrediente:
250-300 g biscuiti clasici (petit beure)
100 g unt
50 g cacao
100 g zahar
130 ml lapte
5 linguri rom sau esenta de rom
100 g nuca taiata marunt
1 mana de stafide
50 g nuca de cocos pentru decor (optional)

Biscuitii se rup cu mana pana obtinem bucatele mici.
Nuca taiata marunt se rumeneste timp de 3-4 minute in tigaie (fara ulei). Intr-un castron mare amestecam biscuitii, nuca si stafidele. Separat pregatim siropul. Intr-o cratita se pun 100 g zahar si 60 ml lapte. Se lasa sa fiarba la foc mic pana se topeste zaharul, apoi adaugam untul taiat cubulete. Cand s-a topit punem pudra de cacao amestecata cu restul de lapte si romul. Lasam sa dea un clocot si oprim focul.
 
Siropul obtinut se lasa sa se raceasca 15 minute si se toarna peste biscuiti. Se amesteca cu grija.  E de preferat sa lasam compozitia cel putin 6-7 ore in frigider. Dupa care luam o folie de plastic si punem cacao amestecata cu nuca de cocos, punem cu o lingura compozitia de salam de biscuiti si se modeleaza in forma de salam. 
Am pus si o poza cu salamul de biscuiti sub forma de bilute.
Se pune la rece pentru 2-3 ore.
                                                                        Pofta buna!                                                                  

joi, 21 iulie 2011

Peşte cu garnitură de cartofi si mazare

Vara este ideal sa mancam mai lejer. Va recomandam o reteta simpla si gustoasa cu peste si garnitura de cartofi si mazare, numai buna pentru cina sau pranz.

Ingrediente pentru 2 persoane:
4 bucati file de merluciu
4-5 cartofi noi
3 linguri mazare
3 catei de usturoi pisati
o mana de patrunjel verde tocat marunt
sare, piper, boia dulce
1/2 lamaie
4 linguri ulei de masline

Se fierb cartofii in apa clocotita cu sare timp de 20 de minute. Dupa ce s-au racit se curata de coaja si se taie cuburi. Intr-o tigaie punem la incins 3 linguri de ulei si rumenim cartofii impreuna cu mazarea. Cand sunt aproape gata ii condimentam cu sare, piper si putina boia. Pestele se spala, se usuca bine si se unge cu un amestec de usturoi pisat, patrunjel maruntit, sare, piper si 1 lingura de ulei.
Intr-o tigaie de teflon bine incinsa punem pestele. Dupa ce s-a rumenit pe o parte il intoarcem pe cealalta, incet ca sa nu se rupa. Cand e gata se pune cu grija in farfurie si se serveste cu garnitura de cartofi si mazare.

                                                                       Pofta buna!

sâmbătă, 2 iulie 2011

Vacantaaaaaaa!!!

A sosit ziua cea mare!!! Azi plecam in vacanta, asa ca vom face o pauza pentru o vreme. Promitem sa va tinem la curent cu diversele experiente culinare intalnite si testate in aceasta vacanta.
Va dorim sa va fie dor de noi, sa profitati cat mai bine de zilele de vacanta si sa aveti parte de mese delicioase pe oriunde veti merge! La revedere!

joi, 30 iunie 2011

Briose cu aroma de vanilie si lamaie

Aveam o tava noua pentru briose care ne tot intreba de ce o ignoram:))) si am zis sa vedem ce poate...si uite asa am copt niste briose minunate cu vanilie si lamaie de ne-am batut pe ele:))

Ingrediente:
120 g unt
1 lingurita si jumatate praf de copt
coaja rasa de 1 lamaie
2 linguri esenta de vanilie
60 ml lapte
3 oua
100 g zahar
225 g faina
Pentru decorat briose:
1 ciocolata cu lapte
bombonele

Se freaca untul cu zaharul pana devine ca o crema.
Se adauga ouale, esenta si coaja de lamaie amestecand bine. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt.
La sfarsit punem laptele.
Se pune cate o lingura de compozitie in formele de briose si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute. Cand sunt gata le lasam la racit.
Intre timp topim ciocolata la bain marie. Dupa ce se racesc briosele le decoram cu ciocolata topita si bombonele.

duminică, 26 iunie 2011

Pandispan cu visine

Cu dedicatie pentru big sister care a devenit fan pandispan cu visine, doar ca de data asta nu a prins nici macar o bucatica pentru ca era plecata la mare:)).....dar ne-am ocupat noi de el.......tare bun a fost!!!

Ingrediente:
7 oua
7 linguri apa
7 linguri ulei
1 cana si jumatate faina
1 cana si jumatate zahar

700 g visine
1 praf de copt
1 plic zahar vanilat

Dupa ce au fost spalate si curatate visinele, se pun intr-o sita si se lasa sa se scurga de zeama.
Se separa ouale si se bat albusurile spuma.
Se pune zaharul cu apa la foc mic pina se face sirop, apoi se toarna fierbinte peste albusuri amestecand cu mixerul aproximativ  1 minut.
Peste compozotia obtinuta se pune uleiul si amestecam, se pun galbenusurile amestecand continuu, apoi praful de copt dizolvat si faina.
Se unge o forma cu unt sau margarina, se toarna compozitia si la urma visinele.
Se coace la foc potrivit 40-45 minute.
Dupa ce s-a mai racorit se taie prajitura si se scoate din forma.
                                                                    Pofta buna!

sâmbătă, 25 iunie 2011

Salată de couscous

Vara a sosit şi ne face să petrecem cât mai puţin timp în bucătărie. Aseară am pregătit o salată rapidă de couscous care a fost foarte gustoasă.

Ingrediente:
200 g couscous
200 ml apă fiartă sau supă de legume
1 fir ceapă verde
1 roşie
5-6 măsline fără sâmburi
3 linguri pătrunjel tocat mărunt
3 linguri ulei de măsline
2 linguri zeamă de lămâie
sare, piper

Într-un bol mare se aşează couscousul, se toarnă peste el apa clocotită sau supa de legume, amestecăm şi se acoperă cu un capac.
Lasăm aproximativ 10 minute, până absoarbe lichidul complet.
Se toacă mărunt ceapa şi roşia.
După ce au trecut cele 10 minute, amestecăm cu o furculiţă, până se desfac boabele unele de altele. Adaugăm ceapa, roşia, măslinele tăiate rondele, pătrunjelul şi amestecăm. Într-un castronel amestecăm uleiul, zeama de lămâie, sarea şi piperul, după care asezonăm salata. Se serveşte rece.
                                                                   Poftă bună!

joi, 23 iunie 2011

Ciorbă de dovlecei

După o scurtă pauză am revenit!!! Am pregătit o reţetă de ciorbă sănătoasă care nu necesită mult timp pentru a o prepara. Ciorba de dovlecei are un gust excelent şi hidratează, numai bună pentru o vara calduroasa.

Ingrediente:
2 litri apă
3 dovlecei potriviţi
4 roşii
3-4 fire ceapă verde
1 legătură pătrunjel
2 morcovi mari
1 rădăcină pătrunjel
1 ardei gras rosu sau verde
600 ml bors
2 ouă
sare, piper, boia
3 linguri ulei de masline

Se toacă mărunt ceapa, morcovii şi rădăcina de pătrunjel, apoi se călesc în 3 linguri de ulei.
Turnăm apa peste legume şi adăugăm ardeiul curăţat şi tăiat pe jumătate. Roşiile se spală şi se fac pastă cu blenderul.
Când zarzavatul este aproape fiert se adaugă dovleceii tăiaţi potrivit.
Borşul fiert separat se adaugă cand dovleceii au fiert. După câteva clocote , se adaugă sare, piper, boia şi jumătate din cantitatea de pătrunjel tocat mărunt.
Avem grijă ca ciorba să nu fiarbă prea mult ca să nu se sfărâme dovleceii. Pentru a face "zdrenţele de ou" se bat bine cele 2 ouă şi se scurge compoziţia  în jet continuu, amestecând cu o lingură ca să se formeze zdrenţele. Apoi se opreşte focul imediat.
                                                                 Poftă bună!

miercuri, 15 iunie 2011

Sisters' Kitchen la Street Delivery

Am revenit!! Ne cerem scuze pentru cele cateva zile in care nu am postat, dar am lipsit motivat: am participat la Street Delivery. Ne-a placut tare mult si abia asteptam editia urmatoare::))....bine ar fi sa se organizeze lunar, nu-i asa?:). Mai jos sunt cateva  imagini cu o parte din prajiturile pe care le-ati putut gasi la standul nostru.
Multumim echipei Carturesti, tuturor celor care ne-au ajutat sa facem posibila aceasta experienta minunata si binenteles celor care au trecut sa ne viziteze.

Placinta cu branza sarata
Tarta cu lamaie si sirop de capsuni
 Negresa cu nuci
 Prajitura cu caise si glazura de ciocolata /briose cu stafide
 Prajitura cu fructe de padure
 Mini tarte cu magiun de prune si gem de capsuni
Briose cu ciocolata si cirese

 si la final Sisters :)

duminică, 5 iunie 2011

Paste umplute cu caş şi mărar

Azi vă propunem o reţetă de paste cu umplutură de caş şi mărar. Simplu de preparat, gustoase şi săţioase.

Ingrediente:
1 pachet paste mari pentru umplut (rigatoni sau canelones)
250 gr caş
100 gr caş afumat
1 legatură mărar tocat mărunt
1 ou
5 roşii potrivite
sare, piper

Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurg şi se trec printr-un jet de apă rece. Se pun deoparte. Intr-un bol amestecăm caşul ras, oul, sarea, piperul si mărarul tocat.
Fiecare pastă se umple cu amestecul pregătit si se aranjează într-o tavă unsă cu unt.
Intre fiecare strat de paste se rade caş afumat şi se pun 1-2 linguri de roşii tocate mărunt, procedând astfel până terminăm ingredientele.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit şi se lasă până se topeşte caşul.
                                                                           Poftă bună!

vineri, 3 iunie 2011

Sisters' Kitchen vine la Street Delivery

Sisters' Kitchen iese in strada, mergem la http://streetdelivery.ro/bucuresti/ de vineri 10 iunie pana duminica 12 iunie.
Va asteptam cu mic si mare , sa ne indulcim si sa ne distram:).

Tarta de lamaie cu sirop de fructe de padure

Saptamana trecuta am iesit prima data in public si ne-am gandit ca tarta cu lamaie ar fi o varianta potrivita. S-a intamplat la http://casamargarit.ro/, un loc linistit si foarte prietenos, de unde nu-ti mai vine sa pleci. Pentru aceasta reteta ne-am inspirat de pe site-ul fine cooking.

Aluat:
125 gr unt
90 gr zahar
1 ou
270 gr faina

Crema de lamaie:
2 oua
2 galbenusuri
120 ml zeama de lamaie
coaja rasa de la 1 lamaie
85 gr unt
100 gr zahar

Pentru sirop:
1/2 cana fructe de padure
3-4 linguri de zahar

Intr-un bol mare se freaca untul cu zaharul pana devine crema.

Adaugam oul si amestecam bine, dupa care se toarna faina si se framanta usor pana devine omogen, dar nu foarte uscat.
Se infasoara aluatul in folie de plastic si se baga la frigider pentru 30 de minute.
Dupa ce aluatul a stat la rece se unge cu unt o forma de tarta si intindem aluatul cu degetele niveland bine. Intepam aluatul cu o furculita in diferite locuri si introducem tava in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 35 de minute.
Intre timp pregatim crema de lamaie. Intr-o cratita se pun untul si zaharul, zeama de lamaie si coaja. Amestecam bine si punem cratita la foc mic.
Separat batem ouale cu galbenusurile. Cand untul s-a topit luam 4-5 linguri din compozitie si turnam peste amestecul de oua. Apoi turnam totul in cratita si amestecam bine si constant la foc mic pana incepe sa se ingroase crema. Dureaza 7-8 minute sa fiarba si e gata.
Pentru siropul de fructe punem intr-o cratita mica zaharul, apa si fructele de padure si se pune la foc mic. Lasam sa fiarba pane se ingroasa si apoi strecuram cu ajutorul unei site.
Cand aluatul este copt, turnam crema de lamaie si nivelam usor. Lasam inca 10 minute in cuptor si apoi turnam deasupra 3-4 linguri din siropul pregatit, amestecand cu o furculita doar la suprafata. Apoi tarta se lasa sa se raceasca.