Vara este ideal sa mancam mai lejer. Va recomandam o reteta simpla si gustoasa cu peste si garnitura de cartofi si mazare, numai buna pentru cina sau pranz.
Ingrediente pentru 2 persoane:
4 bucati file de merluciu
4-5 cartofi noi
3 linguri mazare
3 catei de usturoi pisati
o mana de patrunjel verde tocat marunt
sare, piper, boia dulce
1/2 lamaie
4 linguri ulei de masline
Se fierb cartofii in apa clocotita cu sare timp de 20 de minute. Dupa ce s-au racit se curata de coaja si se taie cuburi. Intr-o tigaie punem la incins 3 linguri de ulei si rumenim cartofii impreuna cu mazarea. Cand sunt aproape gata ii condimentam cu sare, piper si putina boia. Pestele se spala, se usuca bine si se unge cu un amestec de usturoi pisat, patrunjel maruntit, sare, piper si 1 lingura de ulei.
Intr-o tigaie de teflon bine incinsa punem pestele. Dupa ce s-a rumenit pe o parte il intoarcem pe cealalta, incet ca sa nu se rupa. Cand e gata se pune cu grija in farfurie si se serveste cu garnitura de cartofi si mazare.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu