Ingrediente:
250-300 g biscuiti clasici (petit beure)
100 g unt
50 g cacao
100 g zahar
130 ml lapte
5 linguri rom sau esenta de rom
100 g nuca taiata marunt
1 mana de stafide
50 g nuca de cocos pentru decor (optional)
Biscuitii se rup cu mana pana obtinem bucatele mici.
Nuca taiata marunt se rumeneste timp de 3-4 minute in tigaie (fara ulei). Intr-un castron mare amestecam biscuitii, nuca si stafidele. Separat pregatim siropul. Intr-o cratita se pun 100 g zahar si 60 ml lapte. Se lasa sa fiarba la foc mic pana se topeste zaharul, apoi adaugam untul taiat cubulete. Cand s-a topit punem pudra de cacao amestecata cu restul de lapte si romul. Lasam sa dea un clocot si oprim focul.
Siropul obtinut se lasa sa se raceasca 15 minute si se toarna peste biscuiti. Se amesteca cu grija. E de preferat sa lasam compozitia cel putin 6-7 ore in frigider. Dupa care luam o folie de plastic si punem cacao amestecata cu nuca de cocos, punem cu o lingura compozitia de salam de biscuiti si se modeleaza in forma de salam.
Am pus si o poza cu salamul de biscuiti sub forma de bilute.
Se pune la rece pentru 2-3 ore.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu