luni, 29 august 2011

Gem de prune


Anul acesta ne-am propus să pregătim mai multe feluri de gemuri şi dulceţuri. De data asta i-a venit rândul gemului de prune. Deşi prepararea acestuia durează căteva ore bune, merită aşteptarea:)
Nu mai este nevoie să vă spunem că gemul natural de prune este un aliment foarte sănătos recomandat pentru toate vârstele.
Avem nevoie de 5 kg de prune coapte şi mai dulci, o cană cu apă şi câteva borcane sterilizate.
Gemul de prune nu necesită nici zahăr şi nici conservanţi.
Spălăm prunele şi le scoatem sâmburii.
Într-o oală mare sau un tuci punem prunele cu apa la foc mic pentru 4 ore.
Avem grijă să amestecăm din când în când pentru a nu se lipi. Gemul trebuie sa scadă mai bine de jumătate. Când e gata are culoarea vişiniu închis, trebuie sa fie bine legat şi dens.
La sfârşit se pune în borcanele sterilizate. După ce am pus capacele se întorc pentru a fi siguri că sunt sigilate bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu