Just delicious:)
De asemenea puteţi înlocui prunele cu mere, piersici şi altele.Vom reveni pe parcurs şi cu alte variante.
Avem nevoie de: 125 g de unt, 1 ou, 90 g zahăr fin, 270 g făină, 500g prune, 1 plic zahăr vanilat , 2 linguriţe de scorţişoară.
Într-un castron se freacă untul cu zahărul până devine cremos, apoi se adaugă oul si făina amestecând până se formează aluatul.Ţineţi compoziţia la rece timp de 30 de minute.
Prunele se spală, se scot sâmburii şi se pun într-un castron adăugând zahărul vanilat si scorţişoara.
După cele 30 de minute, aluatul se pune într-o formă de tartă unsă cu unt şi se întinde cu mâna, nivelând bine.
Se bagă în cuptorul preîncălzit şi se lasă timp de 5 minute, după care se scoate şi adaugăm prunele.Grilajul de deasupra se face în caz că vă rămâne aluat.
Introducem tava la cuptor şi aşteptăm aproximativ 35 de minute.Se pudrează cu zahăr pudră şi se lasă să se răcească.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu