duminică, 19 decembrie 2010

Plăcintă cu pui şi ciuperci

Frigul de afară ne-a dus cu gândul la plăcinte. Şi pentru că aveam toate cele necesare ne-am apucat de frământat. Plăcinta cu pui şi ciuperci este foarte gustoasă şi pe deasupra uşor de făcut. Poate fi servită ca  aperitiv, dar şi ca fel principal.

Pentru aluat avem nevoie de:

500 g făină
1 cană apă caldă
1/2 cană ulei
sare
1ou

Umplutura:
Piept de pui (aprox. 1kg)
800 g ciuperci
ceapă verde
pătrunjel
sare
piper
2 ouă

    Într-un castron punem ingredientele pentru aluat şi frământăm bine. Îl dăm deoparte şi pregătim umplutura.
   Pieptul de pui se fierbe în puţină apă cu sare cam 30 de minute. Între timp sotăm ceapa şi ciupercile în puţin unt.
 
  Lăsăm pieptul de pui la răcit după care îl tăiem julien şi îl amestecăm cu ceapa şi ciupercile. Adăugăm ouăle, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper după gust.
   Tapetăm tava cu făină, după care luăm din aluat şi întindem uniform în tavă.
   Adăugăm umplutura şi întindem restul de aluat deasupra.Ungem cu un galbenuş de ou şi înţepăm suprafaţa în câteva locuri. Dăm la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Atentie!
Daca folositi acest model de tava (pt tarta ) aluatul se imparte in doua si se foloseste doar jumatate din el.Pentru alte modele de tavi cum ar fi cea clasica de aragaz sau asemanator cu aceasta se va folosi toata cantitatea de aluat.
                                                                   Poftă bună!

4 comentarii:

  1. e in cuptor :) arata iamiiii....
    revin cu rezultatul testat!

    RăspundețiȘtergere
  2. asa....am revenit:). Ce sa zic, minunata, umplutura este delicioasa, am mancat intr-o veselie aseara. Ma am si pt astazi, sa vedem cum se comporta pana a doua zi, desi sunt sigura ca este la fel de buna.
    Thanks sisters, pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, este delicioasa si noua ne place foarte mult.Se poate pastra o zi, doua fara probleme la frigider.Ideala de luat la birou sau la picnic:D...ne-ai facut pofta:))

    Cu placere:)

    RăspundețiȘtergere