duminică, 28 noiembrie 2010

Chec la rece cu cacao

Reţeta următoare este o variantă a salamului de biscuiţi, cel pe care ni-l aducem aminte cu drag din copilărie, cand mamele nu mai ştiau ce "dulce" să ne pregătească în zilele de duminică. Se prepară foarte uşor, iar aromele de cacao şi rom o fac delicioasă.

Avem nevoie de:
100 g cacao
250 g lapte praf
200 g unt
400 g zahăr
100 g biscuiţi
2 linguri rom

Zahărul se dizolvă în 100 ml apă şi se fierbe la foc mic amestecând continuu cu o lingură de lemn până devine sirop. Adăugam 150 gr unt, îl punem pe foc până se topeşte, apoi adăugam romul şi luăm de pe foc.
Separat se amestecă laptele praf cu pudra de cacao. Peste acestea turnăm încet siropul, amestecând continuu, până se omogenizează.
Se adaugă imediat biscuţii, care au fost în prealabil rupţi mărunt şi se amestecă uşor pentru ca biscuţii să rămână cât mai intregi.
 Compoziţia se toarnă într-o tavă de chec, unsă generos cu unt presând bine pentru a obţine o compoziţie cât mai compactă. Punem tava la frigider pentru cel puţin 12 ore.



                                                                         Poftă bună:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu