Afinele şi gustul lor acrişor sunt ideale pentru prăjituri, în cazul nostru pentru brioşe:D.Noi aveam câteva care ne ispiteau ori de câte ori deschideam uşa congelatorulu.Ieri a fost ziua în care nu am mai rezistat tentaţiei, aşa că am pregătit 12 brioşe frumoase foc, pufoase şi aromate.
Ingrediente:
120 g unt
3 ouă
225 g făină
60 ml lapte
110 g zahăr
2 linguriţe praf de copt
1/4 linguriţă bicarbonat
1 şi 1/2 mână de afine proaspete sau congelate
1. Untul se topeşte, se lasă să se răcească şi se amestecă cu zahărul.
2. Ouăle se bat bine cu mixerul şi se adaugă peste unt.
3. Adăugăm laptele.
4. Făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul se adaugă treptat peste compoziţie.
5. Se pune câte 1 lingură şi jumătate de aluat în formele speciale pentru brioşe.
6. Se pun câte 4-5 afine într-o formă şi se introduc în cuptorul preîncălzit. Se coc aproximativ 25-30 de minute la foc potrivit.
Enjoy!
Delicioase!
RăspundețiȘtergereNeata,Alina.....delicioase au fost:)
RăspundețiȘtergerete pupam
Yammmiiiii. De ce nu le spuneti muffins si le spuneti briose? Briosele au drojdie. Cel putin asa stiu eu. Va pup.
RăspundețiȘtergereMuffin inseamna briosa:)Noi folosim doar praf de copt pentru cele mai multe dintre retete sau fara (dar nu drojdie). Stim ca se folosea drojdie (asta inainte de 1890)si a fost inlocuita cu praful de copt din nevoia de a face lucrurile mai rapid si de a nu te mai complica cu aluat dospit. Oricum,stii ca fiecare are variante si retete preferate.
RăspundețiȘtergerepupici
Muffins/Briose tot una pt mine :) si imi plac tare mult cu afine...yumy
RăspundețiȘtergereMultummim,Timea..si noua ne plac foarte mult:)
RăspundețiȘtergereExcelent!Am afine la congelator si astazi le execut!Multumesc de idee!
RăspundețiȘtergereCu drag:) sa ne spui daca ti-au placut
RăspundețiȘtergereAm facut aseara! au iesit excelent..la fel ca toate celelalte retete pe care le-am incercat de la voi! :D foto pe http:/toytulip.blogspot.com
RăspundețiȘtergereNe bucuram sa auzim asta....multumim mult:)
RăspundețiȘtergere