miercuri, 29 februarie 2012

Batoane de ovăz cu seminţe şi stafide

Duminică ne-am răsfăţat cu aceste batoane de ovăz bune rău. Sunt o idee excelentă de mic dejun, sunt sănătoase şi săţioase.


Ingrediente:
200 g fulgi de ovăz
50-60 g amestec de seminţe - noi am pus seminţe de floarea soarelui, de in, de dovleac
1 mână de stafide
6 linguri de miere
70 g zahăr brun
100 g unt


1. Într-un bol punem fulgii de ovăz. Adăugăm stafidele şi seminţele.


2. Untul se pune la topit, după care adăugăm mierea şi zahărul. Amestecăm până se topeşte.


3. Compoziţia obţinută se toarnă peste amestecul de fulgi şi seminţe. Amestecăm bine.


4. Într-o tavă mai mică decât tava clasică de aragaz, turnăm compoziţia şi nivelăm cu o spatulă.


5. Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se ţine 35 de minute la foc potrivit.
6. Când este gata se lasă să se răcească 20 minute, apoi se taie în pătrăţele sau romburi.

Poftă bună!
   
Voi ce mâncaţi  de obicei la micul dejun?                                               

      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu