Astăzi ne alăturăm unui proiect frumos şi anume Lunea-Gateste Romaneste, la iniţiativa lui Alice. Am pregătit papanaşi cu dulceaţă de vişine , un desert tradiţional românesc cu o istorie veche şi delicioasă:).
Ingrediente (4 papanaşi):
1 pachet branză de vaci (250g)
1 ou
100 g făină + 1 vârf de bicarbonat de sodiu
50 g zahăr + 1 plic zahăr vanilat
10 linguri de unt
10 linguri de unt
8 linguri dulceaţă de vişine
8 linguri smântână
4. Frământaţi toate aceste ingrediente până obţineţi un aluat care să nu fie nici prea tare, dar nici prea moale.
5. Aluatul se împarte în patru bucăţi, care se turtesc şi cu ajutorul degetelor se face în mijloc câte o gaură.
6. Se prăjesc pe ambele părţi în unt încins. Am ales untul pentru că ni se par papanaşii mai gustoşi aşa. Se scot pe o hârtie absorbantă.
7. Papanaşii se servesc cu smântână şi dulceaţă.
Poftă bună!
Mulţumim Alice şi felicitări pentru proiect:)
Simpli si gustosi !...ei poate ceva calorii, dar hai ca acum la frig merge.
RăspundețiȘtergereDa,, da merge din cand in cand:D
RăspundețiȘtergereO zi buna!
De multa vreme nu am mai papat asa ceva :( , sunt deliciosi !!!
RăspundețiȘtergereNoroc cu Alice, ca si noua tare pofta ne era:)
RăspundețiȘtergereMultumesc Sisters!!!!!!!!! Mi-ati facut asa o pofat..sigur trebuie sa fac si eu citiva.
RăspundețiȘtergereVa imbratisez cu drag!
He,he ne-am facut pofta reciproc:D
RăspundețiȘtergereMultumim si noi mult
te pupam