vineri, 20 ianuarie 2012

Panzanella (salată italiană cu pâine)

     O idee minunată pentru prânzul de azi...o salată plină de vitamine, arome şi culoare.



Ingrediente:
500 g roşii cherry
1 ardei gras
1 ceapă roşie
1 căţel de usturoi
1 conservă anchoa
3-4 felii de pâine mai veche
sare, piper, 1 linguriţă de oregano, ulei de măsline, zeamă de lămâie

1. Pâinea se taie cubuleţe. Se încing în tigaie 2 linguri de ulei şi se prăjeşte pâinea, amestecând-o până devine crocantă.


2. Se spală roşiile, ardeiul şi ceapa. Usturoiul se curăţă şi se taie felii subţiri.


3. Într-un bol mare punem roşiile tăiate în patru, ardeii tăiaţi cubuleţe şi ceapa tăiată fideluţă.
4. Deschidem conserva de anchoa şi scurgem bine de ulei. Apoi adăugăm fileurile de anchoa tăiate cubuleţe şi pâinea peste celelalte ingrediente.


5. Într-un castronel preparăm o vinegretă din 6 linguri ulei de măsline, 2 linguriţe de zeamă de lămâie, sare şi piper.
6. Se amestecă toate ingredientele şi se pune vinegreta.

                                                           

Poftă bună!

4 comentarii:

  1. Sanatatoasa si delicioasa!! Se incadreaza perfect pt provocarea lunii ianuarie, as zice eu ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare buna trebuie sa fie ! simplu si sanatos!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim,Timea..nu te mai saturi de buna ce este:)

    RăspundețiȘtergere